fredag 31 juli 2009

Häckeberga och Risen

Idag tog jag bilen och utforskade trakten kring Genarp, sydost om Lund. Första anhalten blev Häckeberga slott, som ligger beläget otroligt vackert vid Häckebergasjön:

I Södra Ugglarp finns en av Skånes större skeppssättningar:Slutligen parkerade jag bilen vid Risens naturreservat och beslöt mig för att vandra 4-kilometersslingan. Det var en trevlig runda som sträckte sig över hedar och ängar......ända tills jag efter ca 2,5 kilometer stötte på ett litet problem:

1) Jag är rädd för hästar
2) Jag skulle följa den röda slinganDet var ju liksom inte en eller två hästar. Eftersom jag var själv vågade jag inte ge mig in där, så jag fick gå en lång omväg via en annan slinga för att komma tillbaka till bilen. Hästar är jättefina - på bild! Och i hagar långt bort från där jag befinner mig...

1 kommentar:

  1. Ha ha ha! Ja, hästar kan vara lite skrämmande när man inte är van vid dem! Min svägerska (med gård i närheten av Anderslöv) har flera hästar, några riktigt små och söta, men travhästarna! Hua! De blir man rädd för redan ute på stallbacken! Fast sonen är nöjd när han får dra dem i manen om han sitter i fasters famn.

    SvaraRadera