lördag 4 juli 2009

Goodbye London!

Vi hade gott om tid på flygplatsen innan planet gick, men vi hade inga problem med att fördriva tiden, det var istället ganska skönt att inte behöva stressa. Flygresan gick bra och vi behövde inte vänta särskilt länge på anslutningståg över till Sverige. Här går vi in för landning på Kastrup:Vad som slog mig när vi steg av i Hjärup var hur ofantligt gott det luktade! Det luktade svensk sommarkväll - det luktade rent! London var en helt fantastisk stad med en puls och en atmosfär som var omöjlig att föreställa sig innan man varit där, men det var också väldigt skitigt. Nu kanske man inte ska prata snorkråkor i en blogg, men dom var faktiskt kolsvarta på kvällen, fulla av sot.

Jag fascinerades även över hur "efter" dom var standardmässigt, separata kranar för varm- och kallvatten, badkar utan duschdraperi, heltäckningsmattor och en spolanordningar på toaletterna som inte liknar någonting annat. På flera pubtoaletter var det i princip stopp i toaletten och det gick knappt att spola alls. Mögel var inte ovanligt. Dom sätter ut sina sopor på gatan på kvällen och har knappt hört talas om källsortering. Många saker var slitna och skitiga och sladdar hängde lite hipp-som-happ i taket och på väggarna.

Ändå var det en underbar stad som överväldigade mig med sin atmosfär och storlek och jag kan knappt vänta tills jag får åka dit igen. Jag skulle väldigt gärna vilja se musikalerna Lejonkungen och Mamma Mia. Soho var ett väldigt bra kvarter att bo i, vi hade nära till alla teatrar och även till shoppinggatorna Oxford och Jermyn Street. Pubarna, caféerna och restaurangerna duggade tätt. Det var också väldigt liberalt och jag har nog sett fler gaypar under de här dagarna än någonsin förut i mitt liv. Nu var det visserligen London Pride Festival den här helgen, men ändå...

Sammanfatningsvis: det här har varit ett gäng härliga, fartfyllda dagar och jag längtar tillbaks. :)

1 kommentar:

  1. Låter som en toppensemester!!!
    London är fantastiskt!!
    Ska bli kul att få höra mer om resan nästa gång vi träffas :) Kram, Hanna

    SvaraRadera