onsdag 22 juli 2009

Ven

Kompisen Jonas från UIQ kom på besök och vi åkte upp till Landskrona, tog färjan över till Ven och hyrde cyklar. Det var en solig och fin sommardag, även om det var väldigt blåsigt, och det var jättehärligt att cykla runt på den vackra ön.



Finast var det vid badstranden uppe vid Kyrkbacken och på den norra sidan vid Backafall, där man cyklade intill sädesfälten med en fantastisk utsikt över vattnet. På sina ställen cyklade man på en liten smal väg med det branta stupet ner mot havet strax intill.




"Flicka från Backafall, briggen Tre Bröder..." (trallalla)

Astronomen Tycho Brahe levde och hade sitt observatorium på ön. Han var en vetenskapsman före sin tid i mångt och mycket, även om han felaktigt placerade jorden i mitten av solsystemet i sin modell. Han står staty mitt på ön, där hans bostad Uranienborg en gång legat.



Vi hade en jättefin dag på Ven och det enda molnet på himlen var att det var så mycket folk att vi inte kom med färjan hem som vi tänkt oss, utan fick köa i 45 minuter extra i väntan på nästa. Väl över på fastlandet (och när vi ändå var i stan) körde vi bort och tittade på Landskronas Citadell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar