lördag 4 juli 2009

The Tube

Det blir väldigt mycket gående när man är i London och tunnelbanan är i det närmaste ett måste. Och det blir faktiskt en faslig massa promenerande även om man tar tunnelbanan, upp och ner i trappor och rulltrappor, genom gångar och biljettspärrar.

Vi rörde oss mycket runt Leicester Square och åkte Bakerloo, Central, Northern, Victoria och Circle line, men flest gånger blev det den blåa Picadilly Line.Nostalgitripp för er som åkt tunnelbana i London:

"This is a Picadilly Line to Heathrow Airport terminal 1, 2, 3 and 5. The next station is Picadilly Circus. Change here for the Bakerloo line. Mind the gap between the train and the platform."


Keep right

Tunnelbanan fungerar jättebra, (vi gav oss inte ens på att försöka lista ut linjesträckningen för bussarna) men det var tidvis otroligt mycket folk, luftkonditioneringen var i det närmaste obefintlig och det var trångt, varmt, fuktigt och hetsigt.Vi skulle ta tunnelbanan ut till Heathrow på lördagen, men på grund av något slags underhållsarbete gick inte vagnarna ända ut till flygplatsen. Vi blev istället hänvisade till Paddington Station för att därifrån ta Heathrow Express, som för dagen på grund av tunnelbanearbetet, var gratis om man hade ett Oysterkort. Så vi åkte ut till Heathrow för £ 1,60 (runt 20 kr) istället för de £ 16,50 (ca 200 kr) som Expresstågen i vanliga fall kostar. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar