söndag 8 mars 2009

Vila och spelkväll

Förutom ett par intervjuer nere i Malmö i början på veckan har den här veckan handlat mest om att vila. Jag har varit nästan apatiskt trött, en svit efter förra veckans alla intervjuresor kors och tvärs. Jag vet att det är helt kanon att få chansen att komma på så många intervjuer, men jag är dödstrött på allt farande, trött på att bli intervjuad, trött på att vänta på besked som bara dröjer, trött på att inte kunna gå vidare, trött på att inte veta var jag hamnar och när. Det känns som att jag står på startlinjen inför ett lopp och är mer än redo att springa iväg i högsta fart, men jag kommer ingenstans för jag är fastbunden med ett rep. Nåväl, två inbokade intervjuer i nästa vecka ger nytt hopp, eftersom dom båda är intervjuer i andra omgången.

Vila, som sagt. Det har varit behövligt. Jag har sovit mycket, suttit lite vid symaskinen, läst några bra böcker och pysslat med en skylt i trä till mina små kusinbarn. Dom har fått en jättefin lekstuga och en lekstuga behöver såklart en skylt så att man ser vem som bor där! :) Favoritfärgerna är lila och rosa, eller "jååsa" som Wilma säger på barns vis. Hoppas att dom blir glada. Det var i alla fall jättekul att göra den.Igår hade jag Hanna, Per och Emil hemma på spelkväll. Jag lagade Flygande Jakob, Hanna hade med sig en underbar hallon- och blåbärspaj och Emil bjöd på smaskig chokladtryffel. Gott vin och roliga spelomgångar, TV:n på i bakgrunden med Andra chansen av Melodifestivalen och vi hade en toppenkväll med Settlers, Citadels, ett nytt jätteroligt kortspel och en omgång Star Wars Trivial Pursuit. Ja, du läste rätt, jag har faktiskt ett sådant. Det får väl anses vara det nördigaste jag har i min ägo. Riktigt roligt är det i alla fall, om man gillar Star Wars-filmerna och det gör man ju. ;)


"I am your father" (puff puff) ;)

Alltid när vi spelar avslutar vi kvällen (natten) med minst 4 rundor "7:an". Per introducerade en ny variant som genast blev en favorit. Man spelar en omgång om 5 olika givar. Första given gäller det att ta så få stick som möjligt, andra gången att inte ta några klöver, tredje att inte ta några damer och fjärde given är en vanlig 7:an. För alla kort man inte ska ta (stick, klöver, damer etc) får man olika mycket minuspoäng. I sista given gäller det att ta så många stick som möjligt och då får man pluspoäng. Det är riktigt bra att få mer än 0 poäng totalt och jag och Per lyckades varsin gång med 3 respektive 4 poäng. Att jag sedan fick -27 poäng en annan omgång ska vi kanske tala tyst om... ;)

1 kommentar:

 1. Det kortspelet har vi spelat en väldig massa hemma. Vi kallade det för Jazz fast det spelades aningen annorlunda.

  Runda 1: Inga stick, -1 poäng för varje
  Runda 2: Inga hjärter, -1 poäng för varje
  Runda 3: Inga damer, -5 poäng för varje
  Runda 4: Undvik klöver kung och sista spelet, -15 poäng för varje
  Runda 5: Sjuan, pluspoäng enligt någon skala. Vi spelade 40, 20, 10, 6 när vi var fyra personer.

  Nu när man tittar på det så går det definitivt att förbättra spelet genom att spela med andra poäng. I vår variant så spelade det nästan bara roll vad som hände i runda 4 och 5.

  SvaraRadera