måndag 16 mars 2009

VarbergsspelenI helgen gick Varbergsspelen nr 10 av stapeln och jag var inbjuden för första, men förhoppningsvis inte sista gången. Vi var ca 30 st brädspelsentusiaster som samlades på hotell Gästis i Varberg med helpension och spelade brädspel och kortspel fredag kväll till söndag mitt på dagen. Frukost, lunch och middag samt äppelpaj på lördagseftermiddagen och ingenting annat att ägna sig åt än att prova på nya spel och ta en och annan runda av en gammal favorit. Riktigt, riktigt härligt med andra ord! :)


En liten, liten bråkdel av alla spel

Jag fick prova på 8 st nya spel, en ny expansion till en spel jag spelat förut, en liten omgång bridge och så var jag med och provspelade ett spel som en av arrangörerna pysslat ihop. Favoriten för helgen blev ett kortspel som heter Tichu som man spelar i par för 2 x 2 spelare. Det spelade jag både fredag och lördag kväll. Ett riktigt roligt spel med bra spelmekanism.

Hotell Gästis liknar inget annat hotell jag någonsin varit på. Det var mera intimt, mera som "hemma", med mycket bokhyllor och böcker överallt, med massor av dörrar och gångar som ledde till nya spännande vrår av huset. Hotellägaren är en excentrisk samlare och det märktes på inredningen som var ett hopkok av sällan skådat slag, ändå hölls det hela ihop inredningsmässigt på något konstigt sätt. Roliga småtavlor och detaljer överallt och inget rum var det andra likt. Man upptäckte nya detaljer hela tiden. En 100-lapp var till exempel fastlimmad på golvet i köket:


Rolig grej eller bara fånigt?
Jag tycker nog att det är rätt kul... :)


Efter en underbar helg med massor av spelande, roliga människor och god mat har jag spelabstinens och längtar till GothCon i påsk (spelkonvent i Göteborg)!

2 kommentarer:

  1. Inbjudan till Varbergsspelen fungerar så att är man väl inbjuden en gång så är man det alltid :).

    SvaraRadera
  2. Det låter alldeles kalasbra! :)

    SvaraRadera