torsdag 19 februari 2009

Den vilda jakten på tågbiljetterna

Eftersom jag ska på intervju hos ett företag i Göteborg på måndag var jag på Arbetsförmedlingen igår och fixade så att dom betalade tågbiljetterna som en så kallad Sökanderesa. Jag fick ett bokningsnummer i vanlig ordning för att hämta ut biljetterna på stationen. Som en ren ingivelse bestämde jag mig för att gå till stationen och hämta ut mina biljetter redan idag. Kalla det sjätte sinne, intuition eller vad ni vill, men det var riktig tur att jag gjorde det och inte väntade tills det var dags att åka.

Sedan ett par månader tillbaka har vi ingen bemannad SJ-kassa på stationen, utan man har endast kunna köpa, hämta ut och boka biljetter via en automat. Det i sig är inga problem, men idag var automaten "Ur funktion". Jaha. Vad göra? Jag gick in i kiosken bredvid där man kan köpa biljetter till Blekingetrafiken, men där gick det inte att hämta ut SJ-biljetter. Vidare berättade dom att automaten varit sönder i 2 dagar och att dom inte visste när den skulle bli fixad. Dom hänvisade mig till ett ATG-ombud.

Okej. Det var bara att traska upp till kiosken på torget. Väl däruppe angav jag mitt bokningsnummer, men dom kunde dessvärre inte lämna ut biljetterna eftersom dom var bokade av ett företag (Arbetsförmedlingen i detta fallet) som inte var ATG-anslutna. Hmm. Jag blev hänvisad till Pressbyrån. Gick ner till Pressbyrån, men där var det samma sak, dom kunde inte få ut biljetterna och hänvisade mig till resebyrån på Ronnebygatan, eftersom det var en s.k. Företagsbokning. Traskade vidare (numera lite lätt irriterad) till resebyrån och stod där i kö en stund och fick beskedet att dom tyvärr inte kunde hjälpa mig, utan hänvisade mig istället till Pressbyrån!!

Jag håll på att bli tokig och ringde till SJ. Efter 10 minuter i kö fick jag prata med en tjej och förklarade mitt problem. Hon kopplade mig vidare till Kundtjänst där jag blev sittande i kö i ytterligare 15 minuter och fick till sist hjälp av en tjej som skrev ett Resemedgivande och mailade mig biljetterna och medgivandet, som jag skulle kunna skriva ut och ta med mig till tåget. Jag har ju ingen skrivare, så det vara bara att vidarebefordra mailet till mamma och traska upp till hennes jobb och be att få det utskrivet. Som tur var var mamma på plats och inte ute på ett Ärande. Allt som allt tog det mig 2 timmar att få ut biljetterna. Tack för det, SJ!!

1 kommentar: