måndag 2 februari 2009

Bättre förr!

Det var september år 2005. Sony Ericsson släppte sin första Walkmanmobil och jag var fast. En kombinerad mobiltelefon och mp3-spelare och mitt liv var komplett. Visst, den var ful, men det var en helt underbar telefon och jag älskade den i närmare 3 år, tills jag i somras tyckte att det hade blivit dags att byta ut den. En 3 år gammal mobiltelefon är trots allt relativt gammal. Batteritiden hade blivit sämre och jag ville ha en ny Walkmanmobil med mera lagringsutrymme och lite bättre mediaspelare. Sanningen att säga ville jag även ha en mobil som var lite snyggare.Jag fastnade för Sony Ericssons röda W760i. Väldigt snygg. Tänk bara vad bra den här nya mobilen skulle vara mot min gamla, för tänk vad mycket som hänt med mobiltelefonerna på 3 år! Trodde jag, ja! Ja, det trodde jag faktiskt, men ack vad jag bedrog mig. Det är en snygg Walkmanmobil med mera lagringsutrymme, ja, men det är också allt. Den är sämre än min gamla mobil i alla andra avseenden. Batteritiden är helt kass, jag får ladda den varannan dag, det vill säga oftare än vad jag fick göra med mobilen med det 3 år gamla batteriet. Men det största felet är att den är ofantligt jäkla seg. Det går inte att använda den. Jag är inte insatt i tekniken bakom, men det måste helt enkelt vara mycket sämre processor i W760i:n än i W800i:n. Den långa responstiden för olika knapptryckningar gör att man håller på att bli galen och att sms:a ska vi bara inte prata om. Nu har jag haft den i ett halvår och jag har försökt att vänja mig, men nej.Idag när den hängde sig för femtioelfte gången när jag startade mediaspelaren fick jag nog. Jag bytte helt enkelt tillbaka till min gamla kompis W800i. Åh, så underbar den är! Det händer ju någonting direkt när man trycker på knapparna! Utvecklingen går definitivt inte alltid framåt.

Nu ska jag sälja W760i:n på Blocket. Och jag inser att ingen som läst det här inlägget kommer att vilja köpa den, men det är en risk jag tar. ;)

3 kommentarer:

 1. Ha ha ha! Nä, du gjorde ju inte direkt bra reklam för nallen, men min fina kära mobil pajade ju för ett tag sen, och allt måste ju vara bättre än det sunkiga härke jag har just nu (=jobbtelefonen). Du lägger väl ut en länk till annonsen när du lagt upp den på blocket? :-)

  SvaraRadera
 2. Självklart! :) Här är den: http://www.blocket.se/vi/20116717.htm?ca=22_s&last=1

  Men du ska inte köpa den, jag skulle aldrig med gott samvete kunna sälja den till någon jag känner. ;)

  SvaraRadera
 3. Uppdaterat: Elin i Kristinehamn köpte mobilen. Hoppas att hon blir mer nöjd med den än vad jag var...

  SvaraRadera