söndag 12 februari 2012

Cancún

Långt efteråt kommer det här inlägget och det är bland annat för att jag har behövt lite distans till det för att kunna skriva om det. Det var dags för QlikTechs årliga Summit och det här året gick den till Cancun i Mexico den 20-25 januari. Det låter ju smått fantastiskt att få åka till ett soligt paradis i jobbets regi, men för min del överskuggades resan av tråkigheter på hemmaplan, då A:s pappa plötsligt blev sämre och gick bort efter en längre tids sjukdom mitt när jag befann mig nere i Cancun. Att jag sedan mådde dåligt av tidsomställningen och av den fuktiga värmen gjorde inte saken bättre.

Om själva Summiten tänker jag inte skriva speciellt mycket här eftersom det är företagsspecifikt, men tänkte åtminstone visa lite bilder från hotellet och området, som var helt fantastiskt. Vi bodde på Moon Palace Resort och jag kan lugnt konstatera att det var det lyxigaste (och största!) hotell jag någonsin bott på.


Jag delade rum med E och vi bodde i Piña. Rummen var superlyxiga med stora sköna sängar och med jacuzzi i varje rum. Tyvärr blev det inte riktigt av att man badade i den eftersom man ju mer eller mindre alltid var två i rummet och eftersom jacuzzin låg mitt i sovrummet (?) och inte i badrummet. Som tur är hade badrummet en dusch.


Summiten var intressant, men det var fullspäckat schema från morgon till kväll så man hade tyvärr inte så mycket fritid. En av dagarna tog E och jag en snabb frukost och gick ner och satte oss på stranden under ett halmparasoll och det var verkligen jätteskönt. Havsluften var frisk och skön att andas i jämförelse med den tryckande värmen på hotellområdet och mitt medan vi satt där och spanade ut över havet flög en pelikan över våra huvuden! Tyvärr hann jag inte få upp kameran, men det kändes exotiskt.


Poolområdet var helt fantastiskt och på den tredje dagen, när vi hade några timmar ledigt på eftermiddagen, badade vi mycket där i. Jag och några av de andra tjejerna gick ner till havet med ambitionen att bada där, men sanningen att säga var det inte speciellt trevligt. Förutom en massa sjögräs, tång och annat havsrelaterat som låg och flöt invid strandkanten var det också fullt av plast och andra sopor. Bottnen, som på avstånd såg så fin ut var full av bottenväxter och lite gyttjig. Vi konstaterade ganska snabbt att Lomma beach var finare och gick förståndigt nog upp till poolområdet, innan vi trampade på en gammal kanyl eller nåt!


Det var gemensam middag varje kväll efter sessionerna och den tredje kvällen var vi bjudna på "Dinner at the beach", där arrangörerna dukat upp en fest precis nere vid strandkanten. Där satt vi under en stjärnklar himmel, ett par meter från Karibiska havet, åt och drack gott och hade sedan barfotadisco i sanden till ett Live-band. Just då kändes livet riktigt najs, faktiskt. :)

(Foto nedan är lånat av en kollega)


Flygresorna var riktigt jobbiga, tyckte jag. Jag hade inte flugit ens i närheten så långt förut och var inte riktigt beredd på att utrymmet skulle vara så trångt. Jag kunde i princip inte röra mig där jag satt inklämd (jag satt i mitten-mitten på bägge långresorna) och jag ska aldrig mer klaga på utrymmet på tågen, som i jämförelse är en ocean av plats för ben och axlar. Jag hade konstant sömnbrist och när jag kommit hem till Sverige igen och gick och lade mig på kvällen hade jag inte sovit på 1,5 dygn. Hur som helst var det väldigt, väldigt skönt att vara hemma hos A igen.

2 kommentarer:

  1. Hej

    Det var längesedan man läste ett inlägg hos dig och äntligen kom det. Men oj vad tråkigt med händelsen under resan. Ryser då jag tänker på det, har varit med om liknande.
    Men kul att läsa dina inlägg igen.

    SvaraRadera
  2. Tack för omtanken! Ja, det var inte så roligt, men dessvärre kan man ju inte styra över sådana saker. Trist att du har liknande erfarenhet.

    SvaraRadera