lördag 18 februari 2012

Världens finaste skräp-orkidé?

Vi har inte lyckats bra med våra orkidéer de senaste åren. Dom har inte blommat om, trots att vi köpt fina dyra varianter i blomsteraffären, flera av dem har dessutom dött efter några månader. Sist vi var på IKEA köpte vi en "skräp-orkidé" där, ni vet en sådan där billig som är stressuppdriven på tio minuter. Vi tänkte att vi kan ha den så länge den blommar och sedan slänga ut den, eftersom den inte kostar så mycket. Vi har haft den i tre veckor nu, den blommar helt underbart vackert och ser ut att göra det ytterligare ett bra tag. Den är helt klart värd sina 79 kr många gånger om.


2 kommentarer:

  1. Våra två Ikea-orkidéer är betydligt äldre än så och har blommat konstant sedan d köptes. Den yngsta är köpt i höstas och den äldre börjar nig närma sig året. Jag vet att sen blommade på sin andra stängel i juli i alla fall. Jag tror faktiskt Ikea-orkidéerna på ett sätt får en bra start för att de inte tillbringar speciellt lång tid i butiken.

    SvaraRadera
  2. Åh, det låter lovande! Ja, kanske är det det som är tricket, att dom inte behöver uthärda så lång tid i butiken? Hoppas det. :)

    SvaraRadera