lördag 18 februari 2012

Lilla Kanin

Min nya hobby är att virka. Förr om åren stickade jag en hel del, men handarbetsintresset har legat i dvala i ganska många år nu. Men så pratade vi om det på jobbet, jag surfade runt lite på nätet och blev inspirerad till att äntligen ta tag i det där med att lära mig virka. Att kunna virka praktiska saker som sjalar, handledsvärmare och mobilfodral lockar, men så upptäckte jag de små amigurumisarna och jag var fast! Så söta!

Mia Bengtsson virkar mycket och har skrivit inte mindre än tre böcker om att virka amigurumi. På hennes blogg En Kreativ Liten Blogg får man massor av inspiration om både virkning och annat pyssel. Jag har köpt två av böckerna, men mitt första virkprojekt blev den underbara lilla vita kaninen Lilla Kanin från bloggen Virka amigurumi. Häromdagen blev han färdig. Möt Lilla Kanin:


Här "busar" han lite och poserar i en glasskulptur:


Han är virkad i ett bomullsgarn från DROPS som heter Muskat i färgen vit, nr 18. Han har en liten rosa svans också (även om den inte syns på bilderna) och den, samt den broderade nosen är gjorda i Muskat nr 29. Jag har virkat med nålstorlek 3, alltså en mindre än vad garnet rekommenderar (4), för att få amigurumin extra tät. Ögon från Panduro Hobby. Han är ca 15 cm från huvud till fötter om man sträcker ut honom.

Han blev lite väl smalhalsad (utan halsduk ser han lite ut som en alien, fniss) så därför fick han en liten halsduk. Jag virkade en halsduk av 4 maskor rätstickning på stickor nr 3 i ett luddigt flerfärgat garn och jag tycker att den passar honom fint. Det blev bra med lite färg på en annars nästan helt vit liten kanin. Det var jätteroligt att virka honom och jag kommer definitivt att virka fler figurer framöver.

2 kommentarer: