lördag 31 december 2011

Året som gick

När jag nu sitter och summerar 2011 inser jag att det har varit ett ganska stillsamt år, med undantag av att jag bytt jobb och att A och jag flyttat ihop.

Nya jobbet på QlikTech har varit en verklig lyckoträff. Det var länge sedan som jag trivdes så bra på ett jobb, om jag ens någonsin gjort det. Jag trivs med arbetsuppgifterna, med människorna och med företaget, jag utmanas hela tiden, vi har roligt på jobbet och dagarna går rasande fort. Det är nästan så att jag måste nypa mig i armen ibland.

Efter att ha bott växelvis hos varandra i närmare ett år hittade vi en lägenhet på Ladugårdsmarken i norra Lund. Det blev en tuff flytt, men till slut var vi på plats och hade städat ut och lämnat de gamla lägenheterna. Det bästa med nya lägenheten är läget. Vi bor precis i utkanten av staden och blickar ut över åkrar och fält. Samtidigt promenerar man till jobbet på en kvart och cyklar på 5 minuter, mataffären ligger på hemvägen och det tar 5 minuter att cykla till gymmet.Stadsutflykter
Över påskhelgen blev det en tur till Göteborg, där vi bodde på St Jörgen Park Resort ännu en gång och kunde njuta av det fina SPA:et.

Två turer till Köpenhamn gjorde vi under året, den första i början på året, när vi bland annat besökte den intressanta utställningen BodyWorlds. Andra turen dit skedde under semestern och då besökte vi Köpenhamns Zoo, vilket verkligen var toppen. Massor av fina djur!


Fler djur blev det i Stockholm, dit vi också åkte på semestern. Vi hittade ett sista-minuten-erbjudande på ett fint hotell på Östermalm och slog till. Tre fina dagar blev det i huvudstaden, där ett återbesök på Skansenakvariet var ett måste.Andra utflykter och händelser
I slutet av augusti gick vi en mysig svamppromenad i Tyringeskogarna och hittade tillräckligt mycket kantareller för att det skulle räcka till några mackor.
I november försökte vi två helger i rad komma ut på Måkläppen i Falsterbo, men elementen var emot oss och vi fick ge upp vår strävan efter att komma längst ut. Kanske nästa år?

Bästa upplevelsen för året var luftballongflygningen som vi gjorde i september. A hade fått en flygning i julklapp och efter en regnig och blåsig sommar fick vi en tid inbokad den 10:e. Vi flög med Robert Persson på Ballongflyg i Syd och fick en fin flygtur från södra Lund, över staden och vidare norrut över fälten, för att till slut landa i Virke.

Vi startade i södra Lund, Jakriborg i fjärran

Träning
Efter flytten kom jag igång jättebra med joggingen och sprang flera gånger i veckan ända tills en elak stukning satte stopp i början av oktober. Jag hittade en bra joggingrunda på grusvägarna i Ladugårdsmarken och givetvis blev det en hel del turer till Skrylle. 6-7 km blev medeldistansen i år och det är en ökning från förra årets 5 km. Nästa år hoppas jag komma upp på 8-9 km, om jag får vara frisk och skadefri.

Efter att ha vilat från stukningen skaffade jag ett medlemskort på gymmet och kör styrketräning ett par gånger i veckan. Det börjar kännas väldigt bra för axlarna och ryggen. I november började jag och Carina, en av de andra nya tjejerna på jobbet, att hänga med och spela badminton med jobbet på fredagslunchen och det har verkligen varit jätteroligt! Ett kul sätt att träna, man blir trött, men inte helt slut, man tränar koordination och reflexer. Vi är båda nybörjare, men blir bättre och bättre hela tiden.

Årets låtar
Jag är inget fan av Lady Gaga generellt, hennes låtar är väl okej som bäst, men The edge of glory älskar jag. Om jag är själv i bilen sjunger jag med i låten för full hals.

I början av året kom Robyns Indestructible, som var min favorit länge.

Melissa Horn släppte nytt album i september och som väntat var det väldigt, väldigt bra. Jag saknar dig mindre och mindre är favoriten.

Eurovision Song Contest blir generellt sämre och sämre tycker jag och jag hade inga förväntningar på årets bidrag. Allra minst kanske från England, som det senaste årtiondet varit rent ut sagt usla. Döm om min förvåning när dom kom med gruppen Blue och I can till årets festival. Jag var närmast besatt av den här låten i våras.

TV-serier
Det här året har vi tittat på massor av bra TV-serier, bland annat Band of Brothers och Spartacus, men favoriterna blev Game of Thrones och Downton Abbey. Den senare har sänds i två säsonger och jag kan nog ärligt säga att det är den bästa TV-serie jag någonsin sett. Otroligt välspelad med ett fenomenalt manus och underbara miljöer. Sorg och glädje, lycka och elände. Man fastnar för alla karaktärerna och vill bara se mer och mer, både av finfolket och av tjänarna.Väder
Det här året har varit osedvanligt dåligt, vädermässigt. Både sommaren, hösten och vintern försvann i ett evigt regnande och blåsande. Den senare delen av året har vi drabbats av flera stormar, omväxlat med dimma som legat som en blöt fuktig filt över allting. Vi har en stor och fin balkong, men de dagar som man kunnat spendera där har varit lätträknade.

Blött och fuktigt och grått allt som oftast...

Jag hoppas att 2012 bjuder på lite finare väder, fina vårdagar där man kan sitta med en filt om benen och läsa en bok i soffan på balkongen medan vårsolen skiner i ansiktet eller ljumma sommarkvällar med ett glas vin i handen och ljuslyktor tända...

Spel
Mitt absoluta favoritbrädspel har blivit Sid Meiers' Civilization the Boardgame och i födelsedagspresent fick jag den alldeles nyutkomna expansionen Fame and Fortune, som tillför en hel del kul och intressanta moment. A och jag har spelat det här många gånger under året, vissa gånger tillsammans med M i Malmö. Det är komplext och man har mycket att tänka på hela tiden, både kortsiktigt och långsiktigt. Att få plocka fram spelet och förbereda för en match hör till favoritstunderna för mig, när man vet att man har ett spännande och intressant parti precis framför sig.


Mobilspelet Wordfeud tog världen och mig med storm och min fascination över spelet höll i sig länge, även om jag känner att jag börjar tröttna på det lite nu. Helst spelade jag den svenska icke-strikta varianten, eftersom den gav mindre vikt åt slumpen.

Nytt
A köpte en systemkamera (Canon EOS 550D) till mig i våras och har sedan dess skämt bort mig med nya objektiv och en blixt. Det är kul att lära sig att använda kameran manuellt och ta fina bilder, men det kommer att ta lång tid innan man behärskar den fullt ut.

Delvis så att jag skulle kunna jobba med bildbehandling och delvis för att min gamla laptop började att bli lite för trött, hjälpte A mig att välja ut en ny laptop nu i mellandagarna och det här inlägget skrivs på den. Den har en Intel Core i7-processor och Onkyohögtalare och är alldeles toppen.

Flera av mina vänner, bekanta och arbetskamrater blev föräldrar det här året, de närmaste Hanna och Per som fick en liten tjej dagen efter min födelsedagsmiddag. En envis förkylning från min sida har satt stopp för att vi ska kunna träffa henne, men förhoppningsvis kan vi hälsa på nästa helg.

Förhoppningar
Mina förhoppningar på 2012 ligger närmast vid jobbet och det arbete som kommer att sätta igång i januari och februari efter den nya omorganisationen. Jag kommer förhoppningsvis att få jobba mer med debugging och lite mera med automationstestning, vilket jag verkligen ser fram emot. Och allra först ska vi iväg på vår årliga Summit, som denna gång går till Cancun i Mexico! Det kommer att bli spännande!

Andra förhoppningar är såklart att få vara frisk och kry, att få en bra joggingsäsong, att få spela mera brädspel och att få ägna sig åt annat man tycker är kul. :)

2 kommentarer:

  1. Hejsan

    Hände en del förra året för dig ser jag. har själv inte pallat göra ett minnesinlägg över mitt år. Men snyggt inlägg du gjort.

    SvaraRadera
  2. Tack. Jag gör ett varje år. Eller sedan 2009 i alla fall. ;)

    SvaraRadera