söndag 7 juni 2009

Trevlig helg med många sevärdheter

Tobias kom på besök från Göteborg och har vi har ägnat helgen åt att utforska Lund med omnejd.

Vi började Nationaldagen med att ta bilen upp längs med E6:an till Helsingborg, till Ramlösa, dit Tobias bodde när han var liten. Vi gick en stund i området där Tobias växt upp, i skogen intill och i Ramlösa Brunnspark. Det var väldigt vackert. Den gamla källan, Surbrunnkällan (fint namn!) finns kvar och det var häftigt att se vattnet sippra ut från bergväggen.


Vattnet är väldigt järnrikt

Vi åkte vidare in till Helsingborg och åt lunch på en thairestaurang och fortsatte sedan färden till Söderåsens nationalpark. Naturen där var verkligen makalöst vacker och vi vandrade fyrakilometersslingan upp till högsta punkten, Kopparhatten, och ner i dalen där ån stilla flyter fram.




Utsikt från Kopparhatten

Kvällen ägnades åt middag och spel hemma i Jakriborg tillsammans med Hanna och Per som introducerades i kortspelet Tichu. Det blev en mycket trevlig kväll och Tichupartiet var jämt.

Idag tog vi tåget in till Lund och strosade runt på gatorna. Vi besökte Skissernas museum, fikade, tog en titt i Domkyrkan och vandrade i Stadsparken innan vi gick till favoritstället V.E.S.P.A och åt en jättegod middag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar