tisdag 5 maj 2009

ESC-favoriter 2009

Det här är ovanligt på flera sätt. Jag brukar inte tycka om att ha infällda videoklipp i mina blogginlägg, men nu gör jag ett undantag. Det är också ovanligt att jag i Eurovision Song Contest håller på de nordiska länderna, men i år är tre av mina fyra favoriter nordiska.

Schweiz: Lovebugs med The highest heights
Första gången jag hörde den här låten kändes det som att bli översköljd av en stor våg, en ström av musik som kom emot mig och träffade mig mitt i prick. Jag älskar rytmen och soundet.Finland: Waldo's People med Lose control
Visst, jag hör väl också att det här är en direkt rip-off på E-types True Believer, men jag går igång på det här. Det är lite "hårdare" än E-type på något sätt. Det här vill jag dansa till. Och ha på hög volym i bilstereon när jag susar fram på den skånska motorvägen.Island: Jóhanna Gudrun Jónsdóttir med Is it true?
Jóhanna är väldigt vacker, har en fantastisk röst och sjunger en jättesnygg ballad. Jag hoppas att det går riktigt bra för Island.Danmark: Niels Brinck med Believe again
Jag får lite Ronan Keating-feeling av den här killen som går runt i rapsfälten. Ingen vinnare, men en bra röst och en mycket trevlig radiolåt.

5 kommentarer:

 1. Jag är ändå skeptisk. Är inte han Niels Brinck lite väl smörig?

  SvaraRadera
 2. Lotta! Så roligt att du har börjat blogga igen! He he, jag var inte så snabb med att upptäcka det, hi hi :-)))

  Nu har jag suttit uppe och läst om din händelserika vår så nu måste jag skutta i säng och sova sju kvart i timmen!

  TACK för igår! Det var super! Vi ses imorrn på HippHipp. Vi hörs under dan. Jag har skrivit ut biljetterna! Kram, Natti! /Hanna

  SvaraRadera
 3. Tobias: he he, hade inte väntat mig att du skulle tycka om de här låtarna. ;)

  Hanna: jättekul att du hittat min blogg! :D

  Och tack själv för i måndags! En stor eloge till dig som samlade ihop laget och gjorde anmälan och agerade taxitjänst och körde oss alla hem där på kvällen! Nu får ladda till den 26:e! :)

  Det ska bli jättekul med HippHipp ikväll! :) Vi ses! Kram!

  SvaraRadera
 4. Vill gärna lägga till Tyskland: ALEX SWINGS & OSCAR SINGS med Miss Kiss Kiss Bang.
  Skön swing-låt, utmärkt att dansa Lindy Hop till :)


  Samt Spanien: SORAYA med La noche es para mi.
  Kanske lite småbanal och förutsägbar men det är ngt skönt med den...

  SvaraRadera
 5. Mattias: ...nja...jag kommer nog tyvärr inte att lägga till dom som favoriter, men jag förstår att Tysklands låt är skön att dansa till. :) Swing börjar ju nästan bli Tysklands grej i de här sammanhangen, för du minns väl Frauen regier'n die Welt med Roger Cicero häromåret?

  SvaraRadera