tisdag 12 maj 2009

Efterlängtad

Jag kommer in i klädsömnadsperioder från och till och just nu är jag inne i en "till-period". Ända sedan jag på lite mera allvar började intressera mig för att sy kläder har jag velat ha en overlockmaskin. Jag vet inte varför det inte blivit av att jag skaffat en förut, men nu var det dags. Det var en speciell känsla att köpa, bära hem och packa upp någonting man suktat efter i flera år.Maskinen var laddad med 4 st övningstrådar i olika färger för att man lättare skulle kunna se resultatet av olika inställningar för respektive tråd och för att det skulle vara lättare att lära sig trä den. Det är lite trixigt att trä den innan man fått kläm på det och gårdagskvällen ägnades åt övning på det och på att försöka få till snygga grundsömmar. En 4-trådig overlocksöm blev så här fin till sist:Det kommer att bli så kul att börja skapa och sy kläder med den! :)

3 kommentarer:

 1. Nice.
  Själv vill jag ha en symaskin som man kopplar till datorn, där man kan skapa olika vektoriserade mönster / tryck som sedan sys direkt på tyget. Fast frågan är hur länge det hade varit kul eg...
  Lycka till med skapandet av nya kreationer!
  Kram M

  SvaraRadera
 2. Tack! :)

  Broderingsmaskiner är ju nästa steg, fast det kommer nog att dröja innan jag är där. De flesta är fasligt dyra. Viking Designer I USB kostar modiga 65 000 kr (!).

  SvaraRadera
 3. För 20.000:- går den faktiskt att få tag på :)
  Fortfarande en hel del pengar dock... Dubbelt så mycket som jag gav för min bil för 5 år sen t.ex...

  http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=343628

  SvaraRadera