söndag 26 april 2009

Söndagsutflykt till Skanör-Falsterbo

Strålande sol och en hel söndag utan några måsten. Jag packade ner engångsgrill, lite mat och picknickfilten och körde söderut, förbi Malmö, ner till Skanör och Falsterbo. Första anhalten blev Falsterbo strandbad där jag efter några envisa försök lyckades tända grillen och kunde grilla lite korv.



Det blåste ganska friskt och efter en stund packade jag ihop mina saker och körde vidare till Skanör. Skanörs hamn är stor och jag traskade runt där en stund i solen och tittade på båtarna och åt en glass. Det var visserligen ganska glest med båtar, säsongen har ju inte riktigt börjat ännu, men där låg några riktigt stora fina segelbåtar.

Norr om hamnen går en landtunga ut med en jättefin sandstrand och pittoreska små friggebodar i soliga färger. Jag gick längs med vattenbrynet en bra bit ut och satte mig i sanden. Solen gassade och det var lä och vattnet glittrade. Det var otroligt härligt.



Det var underbart att ta av sig skorna och gå barfota i sanden. Jag tog faktiskt några steg ut i vattnet också, men det var iskallt så jag kom upp igen fortare än kvickt.



Vid halvfem-tiden packade drog jag mig tillbaka till bilen och körde hem igen. Nöjd och glad, rufsig i håret och solkysst i ansiktet.

2 kommentarer:

  1. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Är det säkert att du är i Sverige?:)

    SvaraRadera
  2. Nja....många hävdar att Skåne tillhör Danmark, så det beror på hur man ser det... ;)

    SvaraRadera