söndag 17 maj 2015

Londonsemester

Vi åkte till London på semester i 4 dagar. Det var första gången för A, men jag har varit där en gång förut, fast det var ett antal år sedan nu och det kändes nästan som första gången även för mig.

Vi bodde i Vauxhall i Lambeth på hotell Staybridge Suite Vauxhall, ca 1,5 km söder om London Eye, där Themsen kröker 90 grader. Det kändes som att den stadsdelen var under kraftig uppbyggnad/tillsnoffsning. Överallt byggdes det nya skyskrapor och glaskomplexen var många och höga.


Hotellet låg ca 5 minuters promenad från tunnelbanestationen 'Vauxhall' bredvid en park på en lugn gata. Det var ett nytt hotell med väldig fin standard. Faktiskt så långt ifrån engelsk inredning som man kan komma, det var snarare som ett riktigt fint designhotell i Sverige.Rummet var stort, vi hade ett pentry, ett litet matbord och en liten soffa nedanför sängen. Den senare gillade jag. Jag tycker oftast inte om att ligga platt ner och titta på TV, det var skönt att kunna sitta i en soffa och dricka ett litet glas vin och slötitta på Top Gear efter en lång dags promenerande.

Väldigt fräscht badrum

Dessvärre var sängen jättehård. Jag menar verkligen stenhård. Det kändes som att ligga på golvet och vi sov väldigt dåligt. Efter första natten sa vi till och då lovade dom att komma och lägga en madrass till över den vi redan hade, men det kom ingen. Så vi påpekade det igen dagen därpå och då lovade dom samma sak till natten efter, vilket inte heller skedde. Varför lova någonting som man inte tänker hålla? 

Frukosten var engelsk och antingen gillar man det eller inte. Vi gjorde inte det, men åt vad vi kunde och tog alltid en kaffe to-go på Starbucks vid Vauxhall innan vi begav oss upp på stan.

Resan tog lång tid, faktiskt 7 timmar dörr till dörr, och vi avverkade taxi, tåg, flyg, tunnelbana och massor av promenerande så vi var rätt möra när vi kom fram och orkade inte mycket mera än att bo in oss lite på hotellet och ta en promenad upp till Westminister och Big Ben.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar