söndag 17 maj 2015

British Museum och lite shopping

Andra heldagen gick färden upp mot Oxford Street, där vi promenerade en stund och upplevde resans enda regnskur. Resten av tiden var det fint, varmt och soligt.

Målet för promenaden var British Museum och precis som för Naturhistoriska kan bilder inte göra själva byggnaden rättvisa och det fanns inte en chans i världen att man orkade, hann eller ville gå igenom hela museet. Jag fascinerades samtidigt som jag förfärades lite över alla de skatter engelsmännen har plundrat världen på. Det var ju inte deras att ta! En del av dem var mäktiga i storlek.


Fantastiskt glastak över huvudbyggnaden
Mumierna var mest populära, där var så mycket folk att det knappt gick att se något.

Efter det vandrade vi ner mot Covert Garden och China Town. En jättegod fika på Cafe Nero vid Seven Dials återgav oss lite krafter innan vi tittade in på spelbutiken Orcs Nest.

Det blev väldigt mycket tunnelbana under de här dagarna och det var A inte så förtjust i. Jag kan också hålla med om att det stundtals var riktigt jobbigt, speciellt i rusningstrafik i fullproppade, varma och skräniga vagnar utan luftkonditionering. När vi åkte från Picadilly Circus tillbaka till hotellet vid tvåtiden på eftermiddagen åkte vi, tro det eller ej, hur som helst i en helt tom vagn.


Vi åkte rätt många olika linjer, men mest av allt Victoria line, eftersom det var den som tog oss till hotellet. Vis av erfarenheten skulle vi ha valt ett hotell närmare Paddington station, det hade underlättat både dit- och hemresan från Heathrow, alternativt valt att flyga till Gatwick, där pendeltågen gick in till Victoria, som låg mycket närmare hotellet. Nåja, man lär så länge man lever...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar