torsdag 30 december 2010

Året som gick

Jämfört med förra året har 2010 inte varit ett lika händelserikt år. Ingen jobbig flytt och inget byte av jobb. Det enda riktigt stora är att jag träffade A och det i sig är så klart det bästa som hänt på väldigt länge. :)

Utflykter i skog och natur
A och jag har gjort många fina turer i naturen i år, bland annat till Järavallen, Bokskogen, Kullabygden, Skrylle, Fulltofta och inte mindre än två härliga turer till Söderåsen, den ena av dem på hösten. Jag hade länge velat se åsen i höstfärger.På semestern blev det även en tur till Österlen.

Stadsutflykter
Frågan är om inte årets härligaste utflykt var den dag i april då vi spontant åkte till Köpenhamn. Det var årets första riktiga vårdag och vi strosade runt en hel dag, helt utan några måsten eller planer. Dagen avslutades med en mysig tur på Tivoli.Året bjöd i övrigt på inte mindre än två weekendturer till Stockholm, eftersom vi kunde bo i Hannas övernattningslägenhet. Den första turen gjordes i maj då körsbärsträden blommade i Kungsträdgården.Under våra Stockholmsturer blev det besök på bland annat Skansen och Gröna Lund, vandring i Gamla stan och besök på otaliga museer, där Vasamuseet imponerade mest, följt av vinterns tur till Östasiatiska museet för att se den kinesiska terrakottaarmén. Bio och god mat blev det givetvis också och många, många turer med tunnelbanan.

Senare på året blev det ytterligare två turer till Köpenhamn ("Äter ni här?"), varav en av turerna gick till Tivolis julmarknad ihop med kompisarna A och J. Det gamla hållet via Svågertorp, ska tilläggas. Citytunneln invigdes två dagar senare.

Träning
Jag kom igång med träningen på våren och det är jag riktigt glad för. Några elaka förkylningar och allergiattacker satte stopp för träningen i somras, men efter semester kom jag igång ordentligt och höll på ända till i slutet av november, när snön kom och jag blev förkyld igen. Jag joggade 5 km en gång i veckan och kompletterade med träning på gymmet en gång i veckan för att stärka upp armar, rygg och axlar.

Sopranos
Under hela hösten tittade jag och A på alla 6 säsongerna av Sopranos, en kanonserie som jag inte sett tidigare. Det kändes lite sorgligt när vi tittat på sista avsnittet och inte hade någonting kvar att titta på längre. Om några år ser jag väldigt gärna om hela serien igen med textning - jag hade stundtals jättesvårt att hänga med i dialogerna med mycket slang och "maffiaspråk".Väder
Först var sommaren den varmaste på ett halvt sekel, sedan regnade Skåne bort i några veckor, följt av en vinter som startade redan i november. En decembermorgon var den kallaste på över 100 år med -26 grader bortåt Svedala och -19 i Lund. Kommunernas budget för snöröjning är spräckt många gånger om. Den sydsvenska sexmånadershösten lyser med sin frånvaro.

Årets kommentar
...blir givetvis Laserturkens "Jag ska göra kaos med han!"

Årets låtar
Av årets nya musik gillade jag de här bäst:

Tom Dice - Me and my guitar
Owl City - Fireflies
Kent - Skisser för sommaren
Robyn - Hang with me

...och när Jay Smith sjunger Like a prayer i Idolfinalen.

En rolig händelse
En väldigt trevlig tillställning var så klart när bästa kompisarna Hanna och Per gifte sig den 22 maj i Nättraby kyrka, med fest efteråt ute på Tjärö i den Blekingska skärgården.Spel
SmallWorld är skojigaste nya brädspelet från i år, i övrigt har jag lagt ner mest tid på datorspelen Civilization III och V, samt Angry Birds på Androidtelefonen.


Weeee .... nöff nöff .... hö hö

Förändring
Det här har varit året då jag förlikat mig med saker som jag tidigare envist stått emot. Det började med att jag införskaffade Foppatofflor på en marknad i somras och kort därefter föll jag till föga och gick med i Facebook. Den senaste månaden har jag bland annat ägnat åt att försöka lära mig att dricka kaffe och på armen sitter en fin ny klocka som jag har på mig varje dag och faktiskt tittar på.

Jag hoppas att alla dessa nya saker berikar mig som person och motar envist bort rösterna i mitt huvud som säger att jag håller på att utplåna min personlighet. Förmodligen var en Lotta som såg lite snett på folk med Foppatofflor, som tyckte att Facebook var en styggelse, som vägrade ha klocka på sig och som var besvärlig nog att inte dricka kaffe inte jättekul att ha att göra med.

Gott slut på 2010...
...och Gott Nytt 2011 alla som läser min blogg! Nästa år hoppas jag bjuder på flera härliga utflykter och vandringar i naturen, fler sköna joggingturer och fler roliga stunder ihop med vännerna, med eller utan brädspel. En resa till London eller någon annanstans hade inte heller suttit fel. Och en större lägenhet, så klart. ;)

Kram Lotta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar