fredag 23 januari 2009

Det är visst någon som är tillbaka

Oj oj oj! Första inlägget på över 3 månader! Och jag har fortfarande inte bestämt mig för om det blir en fortsättning eller inte, men "here we go"...

Det behövs en uppdatering. Varför varade Bloggpausen så länge? Främst på grund av allt som hände med jobbet, tror jag. Och att jag faktiskt hamnade i en Bloggsvacka (nytt ord?) där det kändes som att jag absolut inte hade någonting intressant att skriva om och är lite stolt över att jag hade distans nog till att faktiskt ta en ordentlig timeout.

Dock känns det som att de sista inlägget skrevs i ett annat liv och vid närmare eftertanke är det nog inte bara en känsla. Mitt liv ser helt annorlunda ut idag än för 3 månader sedan. Vad gjorde jag i höstas? Jag jobbade fruktansvärt mycket, hade en inrutad tillvaro där jag i princip visste hur varje vecka såg ut, jag visste vem jag var och vad jag kunde, både privat och yrkesmässigt. Sedan började det snurra.


UIQ finns inte mer

För er som läser detta och inte redan vet om det kan jag alltså bara kort nämna att vi i början av november fick besked att UIQ som företag skulle läggas ner. Allt arbete stoppades och dagarna ägnades åt jobbsökning och kompetensutveckling (för min del till exempel en introduktionskurs i Perl). Den 29 december begärdes UIQ i konkurs och den 12 januari blev alla uppsagda. Det var väntat, men inte desto mindre sörjer man ändå. Dagen då vi samlades på jobbet för att städa och tömma kontoret var tung. Jag åkte därifrån med en klump i halsen.


Tomt - bara skrivborden kvar


Nya och gamla vänner


Klädsömnad och stickning var jag inne på ganska mycket i höstas och full av övertygelse att det var det jag skulle ägna min lediga tid åt skrev jag inlägget den 3 oktober. Inte en enda maska har stickats och inte en enda söm har sytts sedan dess, kan jag meddela. Andra saker hände. Körövningarna intensifierades i och med lucia och jul, men utöver det så har det handlat mest om vänner, gamla och nya.

Jag och kompisarna började spela sällskapsspel/brädspel ännu mer än förut. Jag fick några nya härliga vänner som jag ser mycket på film tillsammans med och jag tog upp kontakten med några kära gamla vänner igen som jag tappat där någonstans på vägen. Jag är oerhört glad att jag hittade er igen.

En person i synnerhet, du vet vem du är. :) KRAM
Musik och film


Tack vare mina nya och gamla vänner har jag upptäckt mycket "ny" musik som jag inte lyssnade på förut, bland annat Kent, Bo Kaspers Orkester, Anna Ternheim och Amy MacDonald. Och Alanis Morisettes skiva Flavours of entanglement innehåller några spår som gick rakt in i mitt hjärta och stannade där. Jag har sett mängder av nya och gamla filmer där Big Fish och Repo - The genetic opera gjorde störst intryck.


TV-serier

Jag har blivit tipsad om underbara serier som The Big Bang Theory, How I met your mother och Futurama, vilka förgyller min tillvaro i stort sett varje dag.


Leonard, Sheldon, Penny och dom andra i The Big Bang Theory

Stilbyte

Jag har bytt klädstil. Från att nästan helt gått runt i jeans, gymnastikskor och någon slags hoodtröja alternativt en blus har jag numera i princip alltid kjol, stövlar och någon tröja från ESPRIT.


Senaste nyförvärvet

Garderoben innehåller dessutom 5 st klänningar och jag har olika handväskor för olika tillfällen. Idag köpte jag en armbandsklocka. Bara det är ett grymt stilbrott för tjejen som har burit armbandsklocka i sammanlagt totalt kanske 1 av sina 32 år. Högst.Nu ska jag bara lära mig att titta på armen när jag undrar vad klockan är och inte leta efter väggur eller ta upp telefonen. ;)

Förresten skriver jag numera mina smileysar utan "näsa", dvs :) istället för :-) som jag gjorde förut.


Nytt jobb och nya utmaningar

Just nu har jag två olika nya jobb på gång, ett testledaruppdrag via en konsultfirma i Malmö/Lund och ett testspecialistuppdrag på ett produktbolag i Göteborg. Båda jobben låter väldigt, väldigt spännande och bra, men på helt olika sätt. Jag väntar besked i nästa vecka och låter slumpen/ödet avgöra vilket det blir. Kanske blir det inget av dem och då får jag ta nya tag, men jag hoppas på något av de här två. Båda blir en utmaning, en ny start någon annanstans, en ny vardag med nya möjligheter, men med samma Lotta. "Same, same, but little different".


PS. Eftersom jag lever efter devisen att allt i livet kan beskrivas med en Winnerbäcktext (vilket har synts lite här och var i Bloggen tidigare) fick låttitel nr 2 från skivan Vatten under broarna så passande låna titel till detta Blogginlägg. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar