söndag 25 maj 2008

ESC-final

Så var den över - finalen i Eurovision Song Contest 2008. Dima Bilan vann för Ryssland med sin "I believe" och det i sig var ingen som helst överraskning, även om jag inte gillar den nåt vidare. Det stod mellan honom och Ukrainas "Shady Lady". Däremot trodde jag faktiskt att det skulle gå bättre för Charlotte. Hon var värd bättre än en 18:e plats.

Jag tittade på finalen hemma hos Hanna och Per. Vi invigde deras fina balkong, åt tacos, tillverkade score cards och var riktigt förväntansfulla ända tills de första länderna avgett sina röster och vi såg åt vilket håll det barkade. När jag gick hem mitt i natten mötte jag min granne i porten som utbrast:

"Det var en bedrövlig schlagerfinal! Varför röstade folk på piraterna och på dom som hängde tvätt?"

...och jag kan inte mer än hålla med.

Även om min favorit inte vinner ESC (och det gör den sällan) brukar jag ta med mig ett par, tre låtar från varje festival som jag gillar lite extra och som jag brukar lyssna på långt efter det att festivalcirkusen släckt lamporna, packat ihop och åkt hem. Behållningen det här året är Schweiz låt "Era stupendo", Islands "This is my life" och Albaniens "Zemrën e lamë peng".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar