tisdag 29 maj 2012

Kalmar och Öland

A och jag tog ledigt några dagar i Kristi Himmelsfärdsveckan och fick en välbehövlig vecka ledigt. Vädret var fint och vi åkte upp till Kalmar några dagar. Vi bodde på Best Western hotell Kalmarsund, mitt i stan i ett nyrenoverat luftigt rum med fin inredning. Kalmar är verkligen en mysig stad.

Några turer över till Öland blev det också, bland annat ner till södra Öland med sina väderkvarnar, Långe Jan och det vackra karga Alvaret. Vi spelade ett parti äverntyrsgolf i Färjestaden och gjorde ett besök på Ölands djurpark. Där var det ganska sorgligt, parken har definitivt sett bättre dagar. Vi var i princip själva i djurparken och förfärades bland annat över att djuren inne i terrariet hade plastväxter (?!) i sina akvarier.

På måndagskvällen var vi på bio i Kalmars och såg The Avangers i 3D. Bra anläggning, fint ljud, bra bild och av 255 platser var det bara vi och 5 st till i salongen, det kändes nästan lite öde, faktiskt, men skönt att slippa sitta inklämd med folk runt omkring en i alla led.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar