onsdag 20 juli 2011

Stockholm under broarna

A och jag hade planerat en liten tur på ett par dagar till Kalmar och Öland, men vädret var inte lovande och i sista stund hittade A ett fint hotell i Stockholm till sista-minuten pris (mer än halva priset i rabatt) så vi bokade raskt 3 nätter och tågbiljetter till huvudstaden. Det går trots allt att sysselsätta sig lättare i Stockholm än på Öland om vädret är dåligt.

Tågresan upp var lite seg, mestadels eftersom tåget blev försenat på vägen, men när vi väl kommit upp, ätit lite mat och checkat in på hotellet kändes allt bra igen. Vi bodde på Mornington Hotell Stockholm och det låg på Östermalm, endast ett stenkast från Stureplan och Nybrokajen. Helt perfekt läge när man vill ta sig hem och vila benen någon halvtimme på eftermiddagen eller om man bara vill lämna eller hämta någonting på rummet.

Efter lite vilande på hotellrummet promenerade vi Nybrogatan ner till kajen där alla sightseeingbåtar avgår. Vi köpte biljetter till båtturen "Under Stockholms broar", en tur på närmare 2 timmar mellan Saltsjön och Mälaren, under massor av broar och genom två slussar. Den var jättefin - Stockholm ska verkligen upplevas från vattnet! Jag hade aldrig blivit slussad förut, så det var en ny upplevelse även det.


Söders Höjder


Broar mellan Lilla och Stora Essingen


Under en bro i Årstaviken

För övrigt hade vi tur med vädret, det var uppehåll och soligt eller halvklart alla dagarna, men hemma i södra Sverige hade det varit ganska ostadigt, så vi gjorde helt rätt val med Stockholm framför Öland, som får vänta till en annan gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar