måndag 11 juli 2011

Köpenhamns Zoo

Idag tog vi en dagsutflykt till huvudstaden i grannlandet. Den här gången var målet Köpenhamns Zoo, som ingen av oss besökt tidigare. Det ligger i stadsdelen Fredriksberg, en bit utanför själva centrum-centrum och vi promenerade de ca 2 kilometerna ut dit. Det var kul att se någonting utanför Ströget med omnejd.

Zoo:et var fint och det var roligt att titta på djuren och passa på att ta bilder med nya teleobjektivet.Kanske inte så exotiskt med ett litet marsvin, men väldigt gulligt!Tanken var sedan att vi skulle vandra lite i Fredriksbergs Have och Söndermarken runtomkring, men ett kraftigt åskregn satte stopp för det. Det fick bli bussen in till centrum igen och parkerna fick vänta till en annan gång.

"Söndermarken jagar mig, men jag är inte där..."
Lars Winnerbäck - Söndermarken

Medan regnet öste ner på passade vi på att avnjuta en mycket god och (faktiskt relativt) prisvärd pan-pizzabuffé strax intill centralstationen. Under tiden hann regnet avta och senare under eftermiddagen när vi promenerade på Ströget sken solen igen. Vi gick upp till Kastellet och Den lille havfrue, eftersom hon retfullt nog inte var där när vi skulle hälsa på henne sist. Nu var hon hur som helst på plats.

Efter en glasspaus tog vi tåget uppe från Østerport ända hem till Lund. Smidigt att slippa gå hela vägen tillbaka till Hovedbanegåden först.

1 kommentar:

  1. Hej

    Lilla havefrue.....hon sitter där hon alltid suttit. Ja så har man en ny blogg för den gamla strulade. Hoppas du följer mig här med och finner denna nya lika intressant.

    SvaraRadera