måndag 15 februari 2010

Ett kallt Göteborg

Jag hade semester i fredags och åkte upp till Göteborg för att hälsa på Tobias. I Hässleholm gick Carolina Klüft på tåget och satte sig snett mitt emot mig. Hon surfade på sin laptop större delen av resan.

Väl uppe i Göteborg blev det en lång shoppingrunda på stan där jag inte köpte någonting mer än tre nya par örhängen, men det var ändå jättekul att strosa runt i affärerna. Sopp- och tårtlunch blev det på Steinbrenner & Nyberg med Peter, Lea, Ulrik och Sara. Lillkillen har blivit stor sedan jag såg honom sist.På kvällen blev det efterlängtad trerätters middag på Vino Tapas på Övre Husargatan. Dom har ett jättebra tapaskoncept! Tre små tapasrätter till förrätt, en vanlig ala carte till huvudrätt (vi åt ankbröst med potatispuré och äppelchutney) och fyra små dessert-tapas till efterrätt. Supergott! Deras Crème Brûlée är så nära himmelriket man kan komma med en dessert!

På lördagen begav jag mig upp till Danska Vägen för ett besök på Scrapbook etc - den första svenska scrapbookingaffären. På promenaden dit från Redbergsplatsen kom tre polisbilar i full fart med blåljus och sirener och slöt upp med ytterligare en bil och en piket. Några grabbar var tillfångatagna och såg rejält tilltufsade och blodiga ut.Det visade sig vara ett tvättstugebråk som urartat. Det var inte utan att man associerade till David Batras boktitel "Den som inte tar bort luddet ska dö". ;) Scrapbook etc. var hur som helst en riktigt bra scrapaffär och jag gick därifrån med många fina papper och stickers.

Det var fasansfullt kallt i Göteborg hela helgen. 10 minusgrader och en bitande vind gjorde att vi nästan inte kunde vara utomhus. Vi gick på bio på kvällen och såg Vägen med Viggo Mortensen, en film som bygger på Cormac McCarthys roman. Ett gripande och omskakande apokalyptiskt drama som inbjöd till mycket eftertanke. Den får högt betyg av mig.

2 kommentarer:

  1. Så du hamnade in scrapbook-affären i alla fall... Hade de nåt kul?

    Och det var såklart roligt att ses.

    SvaraRadera
  2. Det var en bra scrapaffär! De hade många trevliga papper och stickers.

    Det var jättetrevligt att ses! :)

    SvaraRadera