söndag 22 juni 2008

Midsommarhelg

Midsommar firades mitt i den Småländska skogen vid Skärsjön hos Linda och Jonas i Lindas föräldrars sommarstuga.Fanny, Fiona och dom andra kossorna. På Midsommardagen roade dom sig faktiskt med att rymma och vi fick hjälpa till att leka kofösare.Medan grabbarna fixade med potatisen tillverkade vi tjejer midsommarstången:

Jonas hjälpte till att banka ner den i marken......sedan kunde han koppla av.Dessvärre (eller dessbättre, beroende på hur man ser det) har jag inga bilder från själva dansandet kring midsommarstången.Efter nubbe, sill, nypotatis och jordgubbstårta tog vi en omgång Kubb innan knotten åt upp oss.Kungen är död! (Obs! Bilden är arrangerad. Det inträffade en ketchupincident sent på kvällen när vi skulle grilla korv.)Maten var suverän hela helgen. Här väntar vi på att helstekt fläskytterfilé och grönsaksspett ska bli färdiga.Jag hade gitarren med mig och vi spelade och sjöng lite på kvällen. Ackompanjerad av mig framförde Jonas den egenkomponerade (läs: påhittade i realtid) sången: "Sparkling water is the shit". Stundtals skrattade jag så mycket att det var svårt att hålla ackorden. Ingen (inte ens Jonas själv) vet nog vad den handlade om egentligen, men både drottningen, butlern och hobbitar var inblandade. Och allt hände i högt gräs. Helt fantastiskt! :-)

Innan hemfärd på söndagen gjorde vi en snabbvisit hos Lindas föräldrar och tittade på 7 st bedårande 5 veckor gamla valpar. Mamma heter Molly och är Smålandsströvare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar