torsdag 11 december 2014

Babypaket till Kongo

Qlik låter oss ägna en dag om året åt välgörenhet samtidigt som vi får lön under tiden. Det kallas CSR - Corporate Social Responsibility och kommer givetvis från USA. Jag och några tjejer funderade på om man skulle kunna göra någonting på ämnet sy/sticka/virka och hittade ett projekt från Human Bridge, där man sätter ihop ett babypaket som ska ges till nyblivna mammor i Kongo.

Kvinnorna i Kongo föder under usla förhållanden, hygienen är inte toppen och barn och mammor dör. För att råda bot på detta och motivera kvinnorna att ta sig till läkarstationerna för att föda får dom som gör det ett babypaket bestående av lite babykläder, en filt, tygblöjor, tvål, tvättlapp och en handduk. Under hösten har vi låtit samla in avlagda babykläder och gamla lakan av generösa kollegor, jag och några av tjejerna har stickat och virkat babymössor på egen kammare och i tisdags pysslade vi ihop paketen. 

Vi sorterade upp kläderna och sydde filtarna och blöjorna. Resultatet blev inte mindre än 48 kompletta babypaket som överlämnades till Erikshjälpen, som är den svenska organisation som vidarebefordrar till Human Bridge. Det innebar att vi sydde ca 40 filtar (några färdiga filtar hade vi fått donerade till oss) och inte mindre än 144 tygblöjor (!). Vi var stolta och nöjda efteråt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar