onsdag 17 augusti 2011

En idol i mitt vardagsrum

Ända sedan han dök upp i Göteborgs-Metro år 2000 har jag varit ett fan av den tecknade sköldpaddan Elvis. Sambon likaså, som dessutom prenumererar på tidningen och som är den som köpt de senaste årens album. De första 7 albumen har vi i dubbel upplaga och bokhyllan ser lite rolig ut just där.Hur som helst, för några veckor sedan beställde jag ett konsttryck från Elvis nätbutik, betalade och fyllde i mina leveransuppgifter. Igår kväll ringde det på min mobil från ett okänt nummer och gissa om jag blev paff när det var Elvis skapare och tecknare Tony Cronstam som ringde! Han berättade att han bodde bara några hundra meter från mig och tyckte att det var lättast att leverera trycket hem till min dörr personligen, hellre än att låta det gå iväg med posten. Gissa om jag blev uppspelt?!

Ca 20 minuter senare knackade han på vår dörr. Vi berättade så klart att vi var stora fan och han erbjöd sig att signera ett album åt oss. Jag valde det allra första Elvis-albumet eftersom det är lite mera sällsynt än dom andra och till min stora glädje fick jag en tecknad Elvis i gammal stil med Tonys signatur.


Stoltheten i samlingen

Vår entusiasm över honom och över Elvis var uppenbarligen uppskattad, för Tony stannade inne hos oss i närmare en halvtimme och berättade om Elvis och tecknandet och om hur Elvis utvecklats de senaste åren med Maria som medförfattare och med färgtrycket och de längre serierna. Jag ställde tusen frågor. Han bjöd oss att komma över till dom en dag för att titta på studion. Det lät för bra för att vara sant!!

Ett kort ögonblick efter att han gått ringde det på min mobil igen från ett mobilnummer jag inte kände. Det var Tony som gav mig sitt nummer så att vi kunde höra av oss om vi ville hälsa på. Fortfarande idag har jag svårt att fatta att detta verkligen hände, men så tittar jag i min telefonbok och ser Tonys kontakt och ler. :)

1 kommentar:

  1. Hejsan

    Oj vad kul. Min sambo är galen i Elvis hon också. Hon läser den utan och innan. Själv äslakr jag 91:an och även serien Uti vår hage...som är så sanslös. Falo killen som vill väl men där allt går fel.

    SvaraRadera