måndag 28 februari 2011

1 år i Köpenhamn

A och jag firade 1 år tillsammans med en helg i Köpenhamn. Under lördagen strosade vi runt på stan. Det var kul att upptäcka lite nytt och fokus låg på spel- och SciFi-affärer.


Fasader vid Kultorvet


Futuristisk design

Den huvudsakliga aktiviteten var att besöka utställningen BodyWorlds på Experimentarium, en utställning om människokroppen och dess anatomi. Tack vare en speciell plastinationsteknik kan i princip alla mjukdelar bevaras. Det var otroligt fascinerande att se! Utställningen består av riktiga kroppar som donerats, men tack vare att dom är så plastiga kan man distansera sig väldigt lätt, som att man bara tittar på väldigt välgjorda modeller.Till vår stora förvåning var inga affärer eller gallerior öppna på söndagen i Köpenhamn (i alla fall inte på vintern), inte ens affärerna runt Ströget. Jag skulle därför inte rekommendera Köpenhamn för en shoppingweekend. I Ørestad fanns däremot ett stort köpcentrum som heter Fields som faktiskt var öppet. Vi stannade till där på hemvägen och tog en titt.


Krossat glas i en väntkur på perrongen i Ørestad

5 kommentarer:

 1. Finns det sci-fi-affärer i Örestad? Det finns en rätt hyfsad spelbutik i en liten avstickargränd från Ströget men jag antar att den inte var öppen heller.

  SvaraRadera
 2. Nej, Sci-fi affärerna låg i Köpenhamn, i närheten av den Games som jag tror är den du menar som avstickare från Ströget. Dom har mycket brädspel och även fina träpyssel-grejer, schackspel med mera.

  Sci-fi affären hette Faraos Cigarrer och var uppdelad i två affärer, en med Live-grejer, Warhammer och liknande, en med mycket Mangaböcker och en mängd väldigt fina figurer (plast/metall), såväl Star Wars, som traditionell Fantasy, Manga och t.ex. TinTin. :) Dom hade även mycket andra böcker, posters etc.

  SvaraRadera
 3. Hejsan

  BodyWorlds verkade kul, där har jag aldrig varit....så A och jag får dit en dag.....ja alltså min A...ha ha. Ja jag vet att Köpenhamn är dåligt med öppettider, men där är fint att gå ibland allra helst på Tivoli på julen....

  SvaraRadera
 4. Grattis till ett år med A men vem är egentligen A?

  SvaraRadera
 5. Skånegrabben: inträdet var ganska dyrt (160 DKK), men jag tyckte att det var värt det. :) Ja, visst är Köpenhamn fint, trots att öppettiderna är dåliga. Jag och A hade en av våra bästa utflykter förra våren när vi åkte till Köpenhamn, strosade runt i det fina vädret och gick på Tivoli på kvällen. :)

  Anonym: precis som du så vill A vara anonym på nätet, så det låter jag honom förbli. ;)

  SvaraRadera